Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Jongeren aan zet

In Huizen wordt, met steun van de gemeente, veel georganiseerd op gebied van evenementen

Het havenfestival is leuk voor iedereen. Toch is er een grote groep mensen waarvoor de gemeente op het gebied van evenementen nog weinig doet: de jongeren.

Veel jongeren brengen de vrijdag- en zaterdagavond door in Hilversum of Amsterdam vanwege een gebrek aan op jongeren gerichte uitgaansgelegenheden in Huizen.

Dit is een gemiste kans voor ondernemers, jongeren en de levendigheid van de gemeente!

Huizen heeft alles wat nodig is om een aantrekkelijke en sprankelende gemeente te zijn, ook voor jongeren. De gemeente ligt tussen steden met universiteiten, ROC’s en hogescholen, er is prachtige natuur in de omgeving en er is binnenkort, naast het mooiste buitenbad van Nederland, ook een aantrekkelijke kuststrook.

Ik vind dat jongeren een rol moeten spelen bij het ontwikkelen van evenementen.

Wanneer jongeren een goed plan hebben voor een evenement of uitgaansgelegenheid, moet de gemeente ze ondersteunen om dit te verwezenlijken. Juist bij het organiseren van zaken die te maken hebben met jongeren, een groep die ondervertegenwoordigd is in de gemeenteraad, is het belangrijk dat er inspraak is.

Als ik op 21 maart word gekozen in de gemeenteraad ga ik me inzetten voor een Huizen waarin met jongeren wordt samengewerkt wanneer ze een goed plan hebben. Hierbij is te denken aan bijvoorbeeld een muziekfestival of sportevenement.

Ik wil me inzetten voor een Huizen waarin jongeren op vrijdagavond niet meer de bus in moeten om een leuke avond te hebben. Een Huizen dat gebruik maakt van alle mogelijkheden die de eigen gemeente biedt en ontwikkelt.

Als D66’er geloof ik dat je moet vertrouwen op de eigen kracht van mensen, en dus ook op de eigen kracht van jongeren. Juist deze groep heeft vaak vernieuwende ideeën die het vertrouwen en de steun van de lokale overheid verdienen.

Django Wagenaer, kandidaat raadslid, plaats 8 D66 Huizen

 

 

Gepubliceerd op 16-03-2018 - Laatst gewijzigd op 16-03-2018