Steun ons en help Nederland vooruit

Karin van Werven

Fractievoorzitter

52 jaar

Huizen

Graag wil ik mij kandidaat stellen als raadslid voor de gemeente Huizen. Van 2002 tot 2003 was ik al een jaar raadslid, maar daar kwam een einde aan door mijn vertrek naar het buitenland.

Eenmaal weer in Nederland, ben ik actief aan de slag gegaan in de permanente programma commissie en vanaf 2014 als lid van de commissie Sociaal Domein. Vanwege de ziekte en daarna het overlijden van Ron Schaap kwam ik in september 2015 opnieuw in de raad, onder verdrietige omstandigheden. Maar het raadswerk bevalt me goed. Ik vind het belangrijk om juist nu D66 in Huizen meebestuurt, kritisch te blijven en het college goed te controleren. En of we nu in een volgende periode gaan meebesturen of oppositie gaan voeren, de controle blijft belangrijk. Ik zou graag een volgende periode in de raad zitten, om de vinger aan de pols te houden op Sociaal Domein en ik wil me meer gaan bezighouden met Cultuur, Toerisme, Economie en Werkgelegenheid. Dat betekent ook regelmatig actief zijn binnen de Regio Gooi en Vechtstreek, want veel van de beslissingen over deze onderwerpen worden nu al in de Regio genomen.

Vanuit de permanente programma commissie ben ik opnieuw betrokken bij het tot stand komen van het programma voor D66 Huizen. Dat is belangrijk om de standpunten van D66 goed te kunnen verdedigen. De gemeente Huizen staat voor belangrijke keuzes: fuseren (maar met wie dan, en wie wil er met Huizen fuseren?), meer samenwerken binnen Gooi en Vechtstreek (maar hoe dan, en hoe kan dat democratisch worden gecontroleerd?) of toch zelfstandig (maar mag dat wel van de provincie en is dat wel verstandig?). Samenwerking binnen de regio zal belangrijker zijn dan ooit en dat maakt het raadswerk voor mij nog interessanter. Ik zou deze turbulente periode graag als raadslid willen meemaken.