Steun ons en help Nederland vooruit

Bram Schröder

raadslid 2014-2018, kandidaat raadslid

24 jaar

Huizen

De afgelopen 4 jaar heb ik D66 met veel energie vertegenwoordigd in de Huizer gemeenteraad en coalitie. In deze periode bestond mijn portefeuille uit het Fysieke Domein en heb ik opgetreden als vervangend fractievoorzitter.

Mijn portefeuille was zeker niet altijd makkelijk: er zijn veel knopen doorgehakt, maar dat ging vaak gepaard met veel discussie en emotie. Zeker met een eigen wethouder in dezelfde portefeuille, is het een uitdaging om een balans te vinden tussen vertegenwoordigen van de partij, coalitie/college en bovenal onze inwoners.

Samen met de coalitie en het college heeft D66 daardoor wel veel voor Huizen bereikt. Ik ben onder andere trots op:

– de oplossing in het ellendige en langslepende HOV-dossier;

– de transformatie van leegstaande kantoorgebouwen (waarbij ik de verhouding wonen en werken kritisch volg);

– het lostrekken van de Keucheniusstraat, waarvan ik hoop dat het verder opknappen van het Oude Dorp aanjaagt;

– het aanbieden van de starterslening, zodat starters, die anders tussen wal en schip raken, toch een woning kunnen kopen in Huizen.

Toch zie ik voor de komende raadsperiode nog een hoop uitdagingen: van het opknappen van het gebied rond het Surfstrand/Zomerkade tot de herindeling van de gemeentes in het Gooi. De afgelopen periode ben ik ingewerkt in de politiek van Huizen. Ik bouw graag op die ervaring voort om D66 en onze inwoners zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. En natuurlijk om een beetje verjonging in de raad te behouden!