Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 9 januari 2018

Django Wagenaer jongste D66 kandidaat GRV 2018

Rectificatie:

Tja, als je dan claimt de jongste kandidaat landelijk te hebben voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018, dan moet je dat uiteraard controleren. En nu blijkt dat Django Wagenaer dat niet is; zelfs niet van Huizen. GroenLinks Huizen heeft een nog jongere kandidaat op de lijst staan. Maar we blijven heel blij met Django en we zijn ook heel tevreden dat er in Huizen een nieuwe, jonge generatie kandidaten opstaat.

Groot was de verbazing bij D66 Huizen over het nieuwsbericht van de ChristenUnie in het Huizer Nieuwsblad. Niet hun kandidaat is de jongste kandidaat van Nederland voor de gemeenteraadsverkiezingen maar Django Wagenaer die op nummer 9 van de kieslijst van D66 Huizen staat. Django is eind oktober 2017 17 geworden en daarmee écht de jongste kandidaat voor Nederland. Django stond afgelopen jaar en op de nieuwjaarsreceptie nog midden in de belangstelling omdat hij deel uitmaakte van de 17 van 17. 17 jongeren die in 2017 17 jaar werden en in dat jaar bijzonder actief waren in Huizen.

De ChristenUnie maakt bovendien een enorme vergissing, Django is wel degelijk verkiesbaar ook al is hij nog geen 18 op 21 maart 2018. Als hij genoeg stemmen krijgt voor een raadszetel, neemt een ‘regent’ zijn plek in tot de dag dat hij 18 wordt. Op die dag kan Django zijn raadszetel opeisen en moet de vervanger vertrekken.

Django zit nu in 6 VWO van de Huizermaat. Hij is scholier vertegenwoordiger in twee medezeggenschapsraden, zowel in die van de Huizermaat als die van de Gooise Scholenfederatie. Hij is teamcaptain van het Huizermaat debatteam dat in januari 2018 meedoet aan de finale van de landelijke debatwedstrijd voor scholieren. Die ervaring zet hij nu al in als zeer actief lid van de campagnecommissie van D66 Huizen.

Tijdens de campagne is hij actief aanwezig en direct betrokken bij alle campagneactiviteiten van D66 Huizen. U zult hem in maart dan ook zeker treffen op de verkiezingsmarkten, -debatten en –bijeenkomsten.