Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 11 oktober 2017

Wethouder Marlous Verbeek slaat eerste paal aanlegsteiger cruiseschepen

Huizen, donderdag 5 oktober 2017

 

Net op het moment dat D66 wethouder Marlous Verbeek de eerste paal voor de nieuwe steiger voor riviercruiseboten sloeg, was het even droog. Met vaardigheid bediende Verbeek de knoppen en gedeputeerde Jaap Bond als machinist de kraan om de paal de grond in te stampen.

De nieuwe steiger is een coproductie van rederij Scylla, provincie Noord-Holland en de gemeente Huizen. In de speeches van Marlous Verbeek en Jaap Bond kwam duidelijk tot uiting dat met de aanleg van de twee steigers in de haven van Huizen een unieke situatie ontstaat. De aanlegplaats zal het watertoerisme per riviercruisboot van Amsterdam richting Muiden, Naarden, Huizen en mogelijkerwijs Flevoland bevorderen. En de vaste ankerplaats met uit- en opstap plek zal een stroom mensen naar de toeristische attracties van Huizen en omgeving leiden.

 

Op radio 6FM Online vertellen wethouder Marlous Verbeek en gedeputeerde Jaap Bond waarom de komst van riviercruisboten aantrekkelijk is voor de regio en voor Huizen.